SKF
SKF

SKF Grubu beş teknoloji platformu ile sanayiye hizmet etmek ve SKF için artık bir slogan haline dönüşen “Bilgi Mühendisliğinin Gücü” olmak amacıyla çalışmalarına olağanca hızı ile devam etmektedir. SKF’in rulmanlar ile başlayan tarihi serüveni hareket ve döner ekipmanların olduğu birçok uygulamada hizmet veren diğer ürünler ile devam etmektedir. SKF platformlarını maddelersek,

Müşterisine bir çözüm ortağı ve servis partneri olmak hedefi ile yoluna devam eden SKF Grubunun yakın bir geçmişte hizmet vermeye başladığı platform ise yağlama sistemleridir.

SKF Grubu 2004 yılı içerisinde Alman Willy Vogel, 2006 yılında Finlandiyalı üretici Safematic ve 2010 yılında Amerikalı Linkoln firmalarını kendi bünyesine katarak bu pazarda yerini almıştır. 2009 yılının ikinci yarısından itibaren her iki üreticinin marka kullanımı ortadan kaldırılmış ve Linkoln için çalışmalara başlamıştır. Tek bir marka SKF olarak tüm ürünler üretilmeye başlanmıştır.

SKF olarak, bu platformda bir çok endüstri grubu için için özel çözümler üretebilmekteyiz. Almanya, Fransa ve Finlandiya’da bulunan üretim tesislerimizde farklı uygulamalara ilişkin Ar-Ge ve özel ürün çalışmaları yapılmaktadır. Güncel kalmak ve teknolojinin odak noktasında olmanın gerekliliğine inanıyoruz. Biz bu anlayışımızı “Center of Excellence” yani “Mükemmellik Merkezi” kavramı ile tanımlamaktayız. Her bir tesisimizde bu anlayış ile konusunda uzman kişiler faaliyet göstermektedir.

Her konuda ve yaptığımız her işte olduğu gibi yağlama sistemleri platformunda da önceliğimiz müşterilerimize kalite ve güvenilirlik sunabilmektir. Ayrıca bir diğer önemli hususun da bulunulabilirlik olduğunu hatırlatmakta fayda var, SKF dünya üzerinde 130 dan fazla ülkede faaliyetlerini sürdürmektedir ki bu özellikle ihracat bazlı çalışan imalatçılarımız açısından önem arz etmektedir. Ürün kalitesi, güvenilirliği ve tüm dünyada bulunulabilirliliği belki de SKF ürünlerinin en ayırt edici özelliklerinin başında gelmektedir.

Daha az duruş ve üretim kaybı. Yapılan araştırmalar rulman arızalarının yaklaşık yüzde 50’sinin yanlış veya yetersiz yağlama sebebiyle meydana geldiğini göstermektedir. Bu oranın büyüklüğü dikkate alınırsa yağlama prosesinin ne kadar hayati olduğu anlaşılacaktır.

Belirgin derecede bakım ve yedek parça maliyetlerinde düşüş.

Doğru zamanda yeterli miktarda yağlayıcı vererek yağlayıcı sarfiyatında %70 e varan azalma.

Merkezi Yağlama Sistemleri “Kayıplı Sistemler” ve “Sıvı Yağ Sirkülasyon Sistemleri” olmak üzere iki ana gruba ayrılmaktadır. Minimum Miktar Yağlama Sistemleri ( MQL ), modern takım tezgahlarında yaygın olarak kullanılmaktadır. Bütün sistemler güvenilir, esnek ve kolayca genişletilebilir bir yapıya sahiptir.

Çimento Sanayi, İş Makinaları, Demir Çelik Sanayi, Beton Santralleri, Kağıt Sanayi, Asfalt Plentleri, Enerji Sanayi, Otomotiv Sanayi, Maden Sanayi, Çelik Halat Yağlama gibi sanayi ve ekipmanlarda, yağlama konusunda her türlü proje, montaj, bakım-onarım ve servis hizmetlerini vermekteyiz.

Tüm alanlar zorunludur.